ISM

ISM gör det enkelt att skapa, förvalta och använda öppna och GIS-neutrala geodatalager.

ISM är en produkt för att skapa och administrera GIS-gemensamma geodatabaser och informationsmodeller som direkt kan utnyttjas via användarvänliga applikationer i valfria GIS/CAD klienter.

I ISM kan olika informations- och datamodeller förvaltas och lagras i valfria databaser. ISM kan också nyttja filsystem och OGC-tjänster.

ISM har även stöd för den Svenska geodatastandarden ”Svensk geodataprocess”.

Läs mer

För vem?
ISM vänder sig till alla typer av organisationer som hanterar både intern och extern geodata. Med ISM kan ett funktionsrikt kvalitetssäkrat GIS-neutralt organisationsövergripande gemensamt geodatalager skapas. Både administratörer och användare förses med effektiva och enkla verktyg.

Varför ISM?
ISM skapar ett geodatalager baserat på valfria databaser exempelvis Oracle, SQL-server, PostgreSQL/PostGIS. Det gemensamma datalagret kan direkt utnyttjas av befintliga GIS-system och GIS-applikationer exempelvis Topocad, Autocad, Microstation, MapInfo, ArcGIS eller via Webbaserade system exempelvis CSM och opensource baserade lösningar. Befintliga investeringar i programvaror, utbildningar och system kan därmed enkelt samexistera med nya GIS-portaler och olika typer av interna och externa geodatatjänster.

Att använda ISM
ISM har mycket omfattande stöd för att enkelt administrera geodatalager, metadata och behörigheter kring alla typer av datakällor. ISM gör det därför mycket enkelt för administratörer att förvalta och sätta upp regelsystem för organisationsövergripande och behörighetsutsatt geodata och geodatatjänster. Användarna, baserat på behörighet, ges direkt tillgång till det gemensamma geodatalagret via användarvänligt gränssnitt, så kallad ISM Adapter som installeras i GIS-klienten.

GIS Adaptern innehåller användarfunktioner för att öppna hela eller del av olika kartprodukter över valfria geografiska områden definierad av exempelvis en sökning, fördefinierade områden, via område på befintlig visad karta eller via olika koordinatinmatningar. I tillägg får användarna också tillgång till ett rikt funktionssätt mot datalagret vid exempelvis MBK arbete och GIS analys/presentationer.

ISM har inbyggda funktioner för ”on the fly” koordinatsystemsöverräkning, metadata attributlistor och värdemängder, AD/SSO, historik, QA,  konflikthantering, textplacering och stödjer både långa och korta transaktioner samt stilhantering för alla typer av GIS-klienter samt har stöd för att skapa strukturerade arbetsprocesser samt OGC baserade geodatatjänster.

Print Friendly, PDF & Email
Ladda ner KurssidaSupport

TEKNISK INFORMATION ISM

Aktuell version: ISM
Systemkrav: PDF

Produktnyheter

  • Inbjudan till CSM och ISM kundträffar

    Under vecka 5 bjuder vi in er som jobbar med CSM och ISM till våra kontor i Stockholm och Göteborg för att under lättsamma former träffas, prata och utbyta erfarenheter kring våra produkter. Ta chansen att komma och träffa oss och se var vi jobbar.......

  • Viktig information kring ISM och CSM

    Vi vill uppmärksamma dig att Lantmäteriet stänger sin tidigare tjänst för visning av ortofoton den 5 september. Vi ber dig därför kontrollera konfiguration i CSM och ISM där dessa tjänster kan användas. Lantmäteriet Geodatasupporten har skickat information om detta till dig som är med i......

Kontakt

Produktägare

Stefan Hagström

Telefon 031- 760 15 57
Mail stefan.hagstrom@sokigo.com

Affärsansvarig

Greger Hellman

Telefon 026 – 54 66 47
Mail greger.hellman@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 25 mars, 2020.