Sveriges första bygglovsrobot underlättar för kommuner och medborgare

ATOM

Sokigos robot ger en automatiserad bygglovsprocess och leder till en obruten digital kedja i byggärenden. Atom tänker och känner själv vad nästa steg i processen är. Den tillämpar smarta verksamhetsregler och skapar automatiskt nästa händelse i processflödet.

Medborgaren får automatiskt sms eller epost när det händer något i systemet. Atom är tryggt eftersom den hela tiden kommunicerar med handläggaren om vad det gör.

Systemet är flexibelt och går att koppla samman med ByggR och Abou för att optimera flöden och processer.

Läs mer

För vem?
Systemet är för dig som jobbar med bygglov på kommunen och som önskar effektivare arbetsprocesser.

Varför Atom?
Atom skapar automatiska påminnelser och meddelanden. Det skickar meddelandena vid rätt tillfälle och gör handläggningsprocessen betydligt snabbare. Atom reducerar en stor del av handläggarens administrationstid och frigör tid till annat.

Att använda Atom
För den som är systemansvarig på kommunen är det enkelt att skapa regler i Atom. Dessa aktiveras när det registreras en händelse i ByggR eller när det saknas en händelse i ett ärende.

När en medborgare har skickat in en bygglovsansökan och det har gått en tid utan att komplettera med nödvändiga uppgifter, ser systemet till att den sökande får en påminnelse via e-post eller sms. Texten i meddelandet skapas med hjälp av bokmärken. På så vis kan det anpassas till individen i fråga med all relevant information om ärendet.

När ett meddelande har skickats till en sökande uppdateras ärendet samtidigt med information om att Atom har skickat ett automatiskt meddelande.

Väx vidare!
Arbetsflödet blir enklare och säkrare med Atom och du når all information via en webbsida. Det här är det självklara steget mot en automatiserad bygglovsprocess.

Print Friendly, PDF & Email
Gå till BYGGR

TEKNISK INFORMATION ATOM

Aktuell version: ATOM 2.0
Systemkrav: PDF

Läs om våra kunders digitaliseringsresor

Högt satta mål kring e-tjänster och servicegrad till invånarna fick  Norrtälje kommun att kontakta Sokigo. Fokus på verksamhetsutveckling gjorde succé.

Framgångsrikt arbete med e-tjänster kräver att hela organisationen är engagerad. Det kräver tydliga mål med fokus på ökad medborgarnytta och bättre service till kommunens invånare.

Idag är det så enkelt att skapa och hantera e-tjänster att respektive verksamhet själva bygger sina e-tjänster. Hela vägen från start till mål.

Kontakt

Jag vill veta mer om Atom!

Produktägare

Anna Tell

Telefon 08- 562 533 91
Mail anna.tell@sokigo.com

Affärsansvarig

Magnus Linzander

Telefon 073 – 321 37 32
Mail magnus.linzander@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 28 april, 2020.