Välkommen tillbaka efter semestern!

Hoppas att din sommar varit bra och att du känner dig laddad inför höstens utmaningar!

Vi hoppas självklart också att vi ses på Kommunträffen på Clarion Hotel Arlanda den 16-17 oktober. På kommunträffen kommer vi bland annat berätta om den nya tvingande releasen, FB 7.4.0, som vi jobbar för fullt med just nu!

FB 7.4.0 är ett måste för att kunna hantera 2018 års aviseringsfiler. På grund av stora förändringar i ÖFF-formatet så kan FB 7.4.0 inte installeras i förväg då det inte kan hantera nuvarande ÖFF-format.
Det innebär att versionen måste installeras i början av januari 2018 hos er alla. Vill du redan nu boka in en konsult för din uppdatering är du välkommen att maila till support@sokigo.com.

Vi har också släppt några patchar på vårens FB 7.3.1-version. Information om dem hittar du under Aktuell versionsinformation på Sokigos hemsida. Håll gärna ett öga där då och då, mindre förbättringar meddelar vi inte per mail.
Den största nyheten i vår patch är att vi nu har fullt AD-stöd även i våra fristående webbrapporter. Det innebär att du som anropar rapporten Fastighetsinformation direkt från en karta utanför FB Webb ändå får med dina personliga rapportinställningar.

Slutligen vill jag också tipsa er om två viktiga saker:

  • Kontrollera redan nu att din databas uppfyller systemkraven för FB så att du kan genomföra 7.4.0 uppdateringen!
  • Har du inte kommit igång med spatialt FB än, se till att göra det! Det kräver inget extra avtal men ger stor nytta. Då kan du enkelt se aktuell information om antalet röstberättigade per valdistrikt och mycket annat!