Sommarhälsning från Skolskjuts-teamet!

Här kommer en sommarhälsning från oss som jobbar med Skolskjuts. Vi vill önska dig en riktigt skön sommar och samtidigt informera lite om vad som hänt och händer framöver.

Kundträffar
Vi har under våren varit på Sokigo på Plats-turné och träffat kunder i Karlstad, Linköping och Lund. Det har varit god uppslutning, jättetrevligt att träffas och vi har fått mycket bra feedback från deltagarna.

Skolskjuts på Kommunträffen
Näst på tur är Kommunträffen på Arlanda den 23-24 september. Där kommer vi att gå igenom nyheterna i version 6.13. Några exempel: hur ansökningar via e-tjänst ser ut, hur du enklare ser status på ärenden och kan tilldela dessa till handläggare. Vi har en förbättrad loggningsfunktion på elevnivå (GDPR), meddelandehantering med påminnelser och inte minst nytt filterfönster samt förenklad redigering i Elevfönstret.

Du kommer få information om utvecklingen av kommande version 7.0 – där Skolskjuts får ett rejält lyft med långtgående automatisering, blir webbaserat och kommer bort från beroendet av Solen och MapInfo. Den nya versionen har tydliga integrationsmöjligheter med Forsler & Stjernas Skjuts+.

Gästföreläsare har vi också i år – på passet ”Hållplatsinventering med Västernorrlands läns Trafik” visar Fredrik Lundqvist hur du kan inventera och bedöma hållplatser. Utöver detta blir det gott om tid för frågor, tips och trix. Läs gärna mer och anmäl dig till Kommunträffen här!

Kurser
Alla höstens kursschema finns ute på vår hemsida och nedan kan du se vilka kurser i Skolskjuts som är planerade i vår kurslokal i Sundbyberg:

Tisdag 8 oktober – Skolskjuts grund
Onsdagen 11 december – Skolskjuts grund

Kursbeskrivningar och anmälningsformulär finns på vår hemsida. Vill du hellre ha kurs på plats hos er, hör av dig till kurs@sokigo.com.

Ha en riktigt skön sommar!
Lena, Jonas, Peter, Greger och Monica