Lina och Anna

Sokigo som exjobb – ett skönt företag med härlig gemenskap

När Lina och Anna valde examensjobb på Civilingenjörsprogrammet i Uppsala, blev Sokigo det självklara valet. Med start nu i oktober och mål i januari ska de undersöka ”Hur system påverkar människan och hur människan påverkar system”. Fokus är dels användarens perspektiv i ByggR och arbetsprocesserna runt bygglovsärenden.

Vad är ert intryck av bygglovsprocesser så här långt?
– Många handläggare på kommunerna tycks inte förstå vinsterna med processledning. ByggR är ju en viktig del i byggprocessen och vår tes är att det förbättrar och effektiviserar arbetsflödet enormt.

Tjejerna vet att det tar tid innan en ny process satt sig och att det kräver energi. Till alla kommuner som ännu inte påbörjat den digitala resan vill de säga: ”Tänk på alla positiva effekter och tidsvinster som den nya processen har för helheten. Släpp stuprörstänkandet!”

När de snart ger sig i kast med djupintervjuer kommer de få veta hur handläggare och byggchefer resonerar. Hur ByggR underlättar i bygglovsprocessen och om verktyget är användarvänligt nog.

Och ert intryck av Sokigo?
– Känslan i företaget är jätteskön. Det är högt i tak och en härlig gemenskap, vilket gör exjobbet ännu roligare, säger Lina.