Sokigo ny leverantör och Pitney Bowes-partner i Danmark

Från oktober 2017 är Sokigo ny leverantör av programvara och GIS-lösningar på den danska marknaden. Tillsammans med Pitney Bowes erbjuder Sokigo bland annat licensförsäljning, support och utveckling av geointelligenta lösningar på produkter som MapInfo Pro och Spectrum Spatial.

Sedan 20 år är Sokigo Nordens största leverantör av GIS- och kartprodukter från Pitney Bowes (f.d MapInfo). Hittills har man fokuserat på den svenska marknaden, vilket har lett till en stor kundkrets, kunskap och framgång. Kunderna finns inom offentlig sektor, energisektorn, skogsindustrin, handel och andra branscher.

-Vi är helt enkelt mogna för en geografisk expansion av marknaden inom Location Intelligence och GIS. Därför är det naturligt att inkludera Danmark i vår affär. Med vårt moderna erbjudande och ett starkt partnerskap ser vi att efterfrågan ökar även utanför Sverige. Detta är positivt även för våra befintliga kunder, säger Anders Haraldsson, partneransvarig och lösningsarkitekt GIS på Sokigo.

Nytt och bredare erbjudande

Pitney Bowes är sedan länge en stark internationell leverantör av produktfamiljen MapInfo. Framgången ligger i ledande teknik och starka partnerskap, vilket har resulterat i GIS-lösningar för lokala marknader. I tillägg till de framgångsrika MapInfo-produkterna har den moderna serverplattformen Spectrum med kartprodukten Spectrum Spatial Analyst nyligen lanserats. Sokigo är just nu ledande partner i världen att utveckla kundlösningar på denna produkt.

-Utvecklingen inom Location Intelligence går fort och vi ser ett växande intresse för mer komplexa och verksamhetskritiska lösningar. Med Sokigos långa erfarenhet och djupa tekniska kompetens inom GIS tillsammans med Pitney Bowes produkter, har vi en ny och unik position för oss och våra nordiska kunder. Det är därför mycket glädjande att Sokigo etablerar sig i Danmark säger Niklas Enge, ansvarig för Pitney Bowes nordiska partners.

För mer information:

Anders Haraldsson
Partneransvarig & Solution Architect GIS – Sokigo
Anders.Haraldsson@sokigo.com
+46 (0)70 394 87 88

Niklas Enge
Channel Manager Northern Europe – Pitney Bowes
Niklas.Enge@pb.com
+46 (0)73 441 93 09

 

Vill du läsa pressmeddelandet på danska?