Foto: Missing People Sweden

Sokigo hjälper Missing People hitta fler

Att förändra välden till det bättre. Att stödja samhällsgärningar och utveckla ett smart samhälle. Det är missionen för Sokigos produktflora inom geografisk IT. Det är också det som gör att Sokigo vill vara aktiv huvudsponsor för Missing People Sweden.

Missing People hjälper polis och anhöriga med efterlysningar och skallgångar när människor försvinner spårlöst. Med Sokigos system ProSmart kan de planera och följa upp sina sökinsatser på ett bättre sätt.

Kärnan i ProSmart är en webbaserad central. Systemet fungerar både som guide för fältarbetarna när de är ute på uppdrag och som analysverktyg när uppdraget väl är genomfört. I systemet finns mobila appar som fältarbetarna använder för GPS-positionering, rapportering och kommunikation. Därigenom kan tusentals sökare utrustas med kart- och positioneringssystem i sina mobiltelefoner.

Eftersom ProSmart gör att all historik lagras löpande, kan Missing People kvalitetssäkra sina sökinsatser. Snabbt och enkelt kan de försäkra sig om var och när de har sökt, vilket även gör samarbetet och rapporteringen med polis och andra intressenter enklare.

”Vi är både stolta och glada över samarbetet med Missing People Sweden. Att kunna stödja och utveckla en så betydande samhällsgärning ligger helt i linje med vår mission.” säger Anders Haraldsson, affärsutvecklare och strateg för Sokigo AB.

Vill du veta mer om hur ProSmart kan göra nytta inom eftersök och räddning? Besök  www.missingpeople.se

Eller kontakta Anders på anders.haraldsson@sokigo.com. Det går även bra att kontakta verksamhetschefen för Missing People, Helene.Brinkenfeldt@missingpeople.se

 

Men då sa Jonatan, att det fanns
saker som man måste göra,
även om det var farligt.
”Varför då”, undrade jag.
”Annars är man ingen människa
utan bara en liten lort”,
sa Jonatan.
Ur Bröderna Lejonhjärta


Bild: Missing People Sweden.