Sokigo söker produktägare för vår e-tjänsteplattform

Vi behöver stärka vårt team och söker nu dig som kan förvalta och leda vår e-tjänsteplattform Abou framåt. Som produktägare kommer du att prioritera, kravställa och planera Abous löpande utvecklingsarbete. Du är bryggan mellan våra kunders behov i sin verksamhet och det tekniska förverkligandet genom vårt utvecklingsteam.

Rollen i korthet

  • Produktägare i ett agilt scrum-team
  • Mycket kontakt med slutkund för att förstå nya behov och förklara framtagna lösningar
  • Anpassar vår produkt till löpande teknikutveckling, användbarhet och tillgänglighet inom webbområdet

Att arbeta som produktägare på Sokigo

Som produktägare för Abou är du spindeln i nätet för ett av Sokigos mest centrala verktyg, e-tjänsteplattformen Abou. Du planerar produktutvecklingsarbetet för ett agilt team bestående av fyra systemutvecklare samt en testansvarig som driver testarbetet med automatiserade tester.

Produktutvecklingen sker i fyra-veckors-sprintar och var tredje sprint genererar en kundrelease. Detta innebär att våra kunder får tillgång till ny funktionalitet ungefär fyra gånger om året.

Du samlar in krav och önskemål på produktens vidareutveckling genom en rad olika kanaler – vårt användarnätverk, kunder med specifika utvecklingsprojekt, vår kundservice samt genom bevakning av de tillkommande lagstadgade krav som ställs på våra kunder. Våra kunder representerar alla en modern digital myndighetsutövning som kommun, region eller myndighet och du tar fram lösningsförslag och prioriterar deras krav. Du arbetar även tätt med våra kundutvecklare och förvaltningsledare som hjälper våra kunder att på bästa sätt nyttja möjligheterna med Abou.

Arbetsuppgifterna innefattar även att:

  • Leda vårt interna produktråd
  • Förvalta produktens roadmap
  • Förvalta och prioritera vår Product Backlog
  • Hålla webinar inför nya kundreleaser och demonstrera nya funktioner
  • Ansvara för dokumentation/kunskapsdatabas för våra kunder
  • Ansvara för att sammanställa release notes

Vem är du?

Vi tror att du har god vana av tekniska system med webbgränssnitt som vänder sig till många användare. Du har lätt för att sätta dig in i våra kunders varierande frågeställningar och kan bryta ned dessa frågor till mindre och hanterbara enheter. I slutändan är du gränssnittet mellan kundens önskemål och förverkligandet av dessa med hjälp av våra skickliga systemutvecklare.
Du gillar ordning och reda och drivs av att forma vårt framtida digitala samhälle. I denna roll hos oss kan du verkligen göra skillnad för digitaliseringen inom svensk offentlig sektor!

Om Sokigo

Sokigo är Sveriges största leverantör av systemlösningar för den kommunala marknaden. Vi är ett ambitiöst företag som brinner för långvariga relationer och att skapa lönsamhet för våra kunder. Som anställd hos oss får du kompetensutveckling, fast lön, pensionsförsäkring, friskvårdsbidrag och andra förmåner. Du får jobba med 160 trevliga och engagerade arbetskamrater runt om i landet. Sokigo är en del av koncernen Addnode Group.

Placeringsort

Det finns möjligheter att driva en stor del av arbetet hemifrån, men de dagar du är på kontoret styr du stegen mot Hudiksvallsgatan 4B i Stockholm.

Ansökan

Är du intresserad av tjänsten, eller har du några frågor? Skicka personlig presentation, CV och eventuella frågor till Carl-Johan Ahde, carl-johan.ahde@sokigo.com, affärsområdeschef på Sokigo.

Vi undanber oss kontakter från rekryterare.