Varmt välkommen till två inspirerande och lärorika dagar tillsammans med Nova!

Som traditionen bjuder är det dags för Novas lanseringsträff för den nya versionen 2023.1, eller kort och gott Nova-träffen. Det blir en dag med fokus på användandet, möjligheterna och framtiden. Dag två fortsätter därefter med utbildningar för dig som vill lära dig det lilla extra.

Vårens träff kommer, precis som våra poddinar, fokusera på användandet av och arbetet i Nova. Därför har vi bjudit in både kunder och kollegor som kommer berätta om sina erfarenheter inom en uppsjö av olika områden. Förutom allt detta får du även ta del av alla de nyheter som Nova version 2023.1 är fullproppad med.

Träffen riktar sig lika mycket till dig som ännu inte påbörjat din resa med Nova samt till dig som är van användare. Det blir ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter med deltagare från andra kommuner!

Datum och plats:

Tisdag den 30 maj kl. 09:30 till onsdag 31 maj kl. 16:00
Scandic Klara, Slöjdgatan 7, Stockholm. Karta.

Agenda lanseringsträff 30 maj

09:00 – 10:00 Förmiddagsfika

10:00 – 12:00 Nyheter i Nova 2023.1
(bland annat remisser och grannhörande) Nyheterna i Nova 2023.1 är givetvis ett av de viktigaste segmenten under träffen. Det blir information, visning och praktiska tillämpningar. Vi kommer gå både djupt och brett i vår strävan att ge dig en så heltäckande bild av nyttorna med den nya versionen och hur den lyfter Nova till nästa nivå

12:00 – 13:00 Lunch


13:00 – 14:00 Här blir det två spår!

  • Spår 1: För dig som är ny inför Nova och vill veta mer. Att handlägga i Nova webb har varit ett steg där många upplevt att det krävs kompromisser. Så är det inte längre, Nova ger ett komplett stöd för lejonparten av de uppgifter som utförs under ett ärendes livscykel. Vi kommer under denna timme inte bara prata om funktionalitet utan även om vad det nya arbetssättet innebär, vad ni som kommun behöver göra och vad vi på Sokigo hjälper till med. Självklart finns gott om tid för frågor!
  • Spår 2: Nova – Next generation, ett panelsamtal tillsammans med både erfarna och nya kunder. Sokigos strävan är att alltid försöka ligga i framkant inom de verksamhetsområden där vi agerar. Under detta pass blir det ett panelsamtal med Malin Gunnarsson – Laholms kommun, Emma Ödeen – Östersunds kommun, Elin Nordin – Norrköpings kommun och Stefan Eriksson – Umeå kommun, där vi får höra deras tankar om hur Nova skulle se ut och te sig i framtiden. Vad är erfarenheterna så här långt och hur drar vi nytta av det som händer i vår omvärld? Det blir ett varmt och öppet samtal med högt till tak.

14:00 – 14:30 Vilka är Yrkesakademin och hur hänger de ihop med Nova? Sokigo har sedan cirka två år ett samarbete med Yrkesakademin. Vad har samarbetet betytt för dem och vad betyder det för dig ute i kommunen och för dig som arbetar i Nova? Det och mycket annat berättar Helena Larsson och Tomas Ankarcrona om. Du träffar även Helena och Tomas i pauserna vid deras monter.

14:30 – 15:15 Nynäshamns kommun handlägger i Nova. 
I maj 2022 gick Nynäshamn live med Nova, e-tjänster, robot, handläggarstöd och allt runt omkring. Vad har Nova betytt och hur jobbar de nu jämfört med tidigare? Vad har automatisering inneburit för tjänstepersonerna och vad betyder det för deras sökande? Detta och mycket annat pratar vi om tillsammans med Nora Pettersson och Rasmus Thiel från Nynäshamns kommun. Nora och Rasmus delar med sig av erfarenheter och framtidsutsikter tillsammans med Linda Haak, Carolina Rojas och Mikael Rosenberg från Sokigo.

15:15 – 15:45 Automatiska beslut – vad betyder det för Nova?
Så är vi då äntligen här med automatiska beslut! Men vad betyder det i praktiken? Är vi på Sokigo, förvaltningarna och invånarna redo? Sokigos produktstrateg Christophe Poncin reder ut begreppen och berättar vad Nova kan göra idag och vad som kommer krävas av dig som kund ute på förvaltningarna. Det blir inga pekpinnar, bara inspiration och engagemang!

15:45 – 16:00 En tavla för överklagande, går det att bygga på ett smart sätt? 
Överklaganden, hur håller vi ordning på dem? Camila Morales och Linda Haak från Sokigo visar och berättar hur det kan lösas i Nova. Hur får du överblicken och ger rätt personer möjlighet att se rätt ärenden i rätt skeden?

16:00 – 16:30 Hur sker bokningar av möten med inspektörer i Simrishamns kommun?
Vi gästas av Camilla Hedin – Simrishamns kommun. Camilla tillsammans med Sokigos Milda Larsson berättar om deras resa med att ta fram och få e-tjänsten för bokningar på plats. Hur påverkas arbetet när de olika intressenterna i ett ärende kan hantera flera moment digitalt? Hur ser processen ut i Simrishamn idag och vad säger sökande, byggherrar, KA och övriga involverade?

16:30 – 17:00 Novas Wiki – en ogenomtränglig labyrint eller din bästa vän?
I takt med att Nova blir mer kraftfull växer också behovet av en bra och tydlig manual. Anna Tell, produktägare för Nova, berättar om uppbyggnaden av Nova Wiki och hur du navigerar, söker och tar del av innehållet. Men Nova Wiki är inte bara en manual, det är också en inspirationskälla med beskrivningar, information och filmer. Under dagens sista pass får du inspiration kring hur du hjälper dig själv och dina kollegor att få ut så mycket det bara går av Nova.

Middag 18:00

Nova middag – hjälper dig via automatiserade processteg, genom en god och trevlig måltid med härliga kollegor!

Agenda utbildningsdag 31 maj

09:00 – 12:00 Utbildning med förmiddagsfika, välj ett ämne vid anmälan
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 16:00 Utbildning med eftermiddagsfika, välj ett ämne vid anmälan

Utbildningsämnen:

  • Grundgenomgång i Nova = grundutbildningen. Passa på att få en grundgenomgång, eller en uppfräschning, av funktionaliteten i Nova. Passet innehåller allt från registrering till uppsättning av dashboard till processhantering. Allt detta tillsammans med Sokigos Camila Morales och Carolina Rojas
  • Mallar i Nova. Mallar är våra bästa vänner men är samtidigt väldigt jobbiga att skapa upp, eller? Tillsammans med Linda Haak från Sokigo lär vi oss mallhanteringen i Nova. Mallarna i Nova skiljer sig på många sätt från det vi är vana vid i ByggR och nu har du möjlighet att bli bekväm med det nya arbetssättet
  • Hur skapar vi enkla och tydliga processer? Processer var länge mestadels texter på ett papper som någon hoppades att alla skulle följa. I Nova är det processer som gäller! Tillsammans med Sokigos Henrik Nordström lär du dig att skapa processer som är begripliga, smarta och enkla att följa och dessutom roliga att skapa upp. Det blir ett pass fullt med tips, nya insikter och goda exempel både för den vane användaren och den nya medarbetaren
  • Hur jobbar du med e-tjänsterna? Hur är det nu med e-tjänsterna? Är de statiska och får vi inte pilla i dem? Nja, så är det inte längre, det finns massor av möjligheter att underlätta för både oss själva, våra sökande och andra intressenter. Tillsammans med Milda Larsson från Sokigo tittar vi på möjligheterna som finns i Minut Bygg att kunna spetsa till invånarens upplevelse. Är du ny eller behöver du uppdatera dina kunskaper kring hur du ändrar texter, nya fält, menygrupper, publicering av e-tjänsterna och mycket annat är detta passet för dig!

Kostnad

Lanseringsträff den 30 maj: 600 kr exkl. moms/person
Utbildningsdag den 31 maj: 2 250 kr exkl. moms/person
Middag inkl. dryckespaket den 30 maj: 750 kr exkl. moms/person

Priset inkluderar konferensfika och lunch för respektive dag. Sista anmälningsdag är den 19 maj.

Klicka här för att anmäla dig!

Hotell

Logi bokas på egen hand, men Scandic Klara erbjuder dig 10 % rabatt om du uppger bokningskod: PRO10SE. Bokning görs enklast via deras hemsida: https://www.scandichotels.se

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna: