Några fler poddinar hinner vi med!

Du är varmt välkommen att anmäla dig till vårens kommande Nova poddinar. Ta del av erfarenheter från Tyresö kommun, produktinformation kring nya 2024.1 och reflektioner kring vad som hänt. Kort sagt något till alla och envar.

Ska vi automatisera allt?

Fredag den 24 maj kl. 11:00-11:45

Ett alternativ kan vara att automatisera vissa delprocesser. Det innebär att vi går från att hantera uppgifter manuellt, där vi behöver göra vägval, avvägningar och bedömningar, till att använda automatik. Vilka kompromisser är vi beredda att göra för att automatisera? Finns det risk att vi förlorar kvalitet eller har vi kanske varit för noggranna och petiga? Kan automatisering visa på att vi har överarbetat?

Tillsammans med Sokigos Henrik Nordström och Paula Wolinska, koordinator på Samhällsbyggnadskontoret i Tyresö, diskuterar vi kring hur kommuner i allmänhet och Tyresö i synnerhet automatiserar. Vi undersöker vilka strategiska beslut som har fattats och hur det påverkar både de som söker tjänster och medarbetarna på kontoret.

Är du i början av ditt automatiseringsarbete eller har du redan kommit en bit – oavsett så blir det en trevlig stund med inspiration och erfarenheter från verkligheten.

Anmälan till 24 maj

Versionspoddinar för 2024.1

Onsdag den 5 juni kl. 11:00-11:45

En lång vår med utvecklingsarbete är till ända och vi har nu släppt version 2024.1. Givetvis är även denna den bästa versionen och frågan är om vi någonsin kommer att släppa en bättre!

Novas produktägare Anna Tell kommer visa nyheter samt informera kring bakgrunden till vissa av dem. Det har bland annat skett stora förändringar på startsidan och vi har arbetat vidare med prestanda samt smart ny funktionalitet. Till exempel:

  • Ändrad startsida med direktlänkar till ärenden, dashboards och sökningar
  • Bevakade utskick med öppen svarsregistrering (Kungörelser)
  • Utökad processnavigering till händelse
  • Innehållskontroller i mallar
  • Förhandsgranskning i gruppvyn
  • Intressentsökning inkluderar tomträttsinnehavare
  • Exportera sökresultat till Excel
  • Koppling till Ecos-ärenden

Ja, som framgår måste man hämta andan flera gånger för att rabbla upp allt. Vi hinner inte visa alla nyheter men lovar att ta med de allra ”goaste” bitarna.

Samla gänget i ett schysst konferensrum eller bestäm att sitta ihop via Teams och ta del av vårens versionspoddinar!

Anmälan till 5 juni

Sommarpoddinar med Micke och Mange

Tisdag den 11 juni kl. 11:00-11:45

Som traditionen bjuder vill vi samla ihop våra intryck från våren 2024 – och vilken vår det har varit! En strid ström av upphandlingar, konferenser, mässor, co-working och annat kul har legat som ett pärlband genom kalendern.

Vi välkomnar nya kommuner och passar samtidigt på att tacka alla som ställt upp och hjälpt till för att även denna vår ska gå till historien som en av de roligaste. Förutom detta får du träffa ett gäng nya Sokigo-kollegor – så detta vill du inte missa!

Häll upp en god kopp kaffe och luta dig tillbaka medan du tar del av Mickes och Manges sommarpoddinar!

Anmälan till 11 juni

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna: