Vi bjuder in till höstens poddinarserie med Nova!

En ny säsong står för dörren och vi kan äntligen presentera agendan för Novas poddinarhöst. Det är ett fullmatat schema med ämnen som bland andra samverkan, valet av Nova ur ett chefsperspektiv samt vad som hände under FSBS i Skellefteå. Läs mer och anmäl dig till respektive poddinar nedan.

Anmäl dig senast dagen före respektive poddinar. Välkommen med din anmälan!

 

Fredag den 22 september kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Vad tar vi med oss från FSBS i Skellefteå?

Efter tre fullmatade dagar i Skellefteå vill vi landa i ett reflekterande och analyserande poddinar kring vad som sades, vem som föreläste och vilka reaktionerna var.

Tillsammans med Senad Glamocak från Vallentuna kommun samt Sokigos Linda Haak och Carolina Rojas resonerar vi kring nyheter och information från bland annat advokater, jurister och Boverket. Vad diskuterades egentligen i pauser och på workshopen?

Det blir 45 minuter med insikter och tankar, inte bara kring innehållet utan även varför Sokigo väljer att närvara, vad ger det användaren och dig som är på väg in i, eller funderar kring Nova.

Samla hela gänget och lyssna på våra initierade gäster och engagerade verksamhetskonsulter.

 

 

Fredag den 6 oktober kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Favorit i repris: från ByggR till Nova – så kan det gå till!

Vi har återigen förmånen att sitta ner med Kristoffer Brorsson, för närvarande bygglovschef i Köpings kommun. Kristoffer var med under Arbogas och Kungsörs (VMMF) införande av Nova och nu hjälper han, tillsammans med kollegor, till under Köpings övergång från ByggR till användandet av Atom, tavlor och e-tjänster. Tillsammans med Sokigos Linda Haak diskuterar vi målbilden, vägen dit och allt däremellan. Vilka var förutsättningarna, hur gick snacket och vad säger medarbetarna och kommuninvånarna?

Att lämna det kända för det okända görs sällan med lätthet. Ändå har många gjort just detta under de senaste åren, det vill säga gått från ett traditionellt ärendehanteringssystem till en automatiserad och processtyrd lösning.

Är resan inte påbörjad ännu, vill du ha inspiration för att jobba vidare eller kanske få bekräftat att din kommun är på rätt väg? Oavsett var du står idag är du och dina kollegor välkomna att delta!

Fredag den 20 oktober kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Att leda resan till och med en ny lösning, Nova

Äntligen har vi fått möjligheten att samla personer i beslutande ställning för att diskutera hur, varför och sen då?. Under poddinaret pratar vi med Nicklas Fryksten, Umeå kommun och Christian Nielsen, Eslövs kommun. De har båda rollen ”Bygglovschef” i sina respektive organisationer – skillnaden består i att de befinner sig på olika sidor av införandet av Nova.

Vad ledde fram tillbeslutet att investera tid, pengar och resurser i en ny lösning för hantering av bygglov? Vad ville kommunen uppnå, vilka var sponsorerna och hur såg förberedelsearbetet ut?

Vi pratar även om införandeprocessen ur Nicklas och Christians perspektiv – vad blev deras roll, hur tilldelades och fördelades resurserna under införandeprojektet. Givetvis kommer vi även att prata nutid och framtid. Från Sokigo mönstrar vi upp med Linda Haak, verksamhetskonsult, och Eva Appelquist, projektledare. Båda med bred erfarenhet av införande projekt hos olika organisationer, från vilka de delar med sig av sina erfarenheter.

Välkomna på ett insiktsfullt samtal med erfarenheter hämtade direkt från verkligheten!

Fredag den 17 november kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Samverkan mellan kommunen och Sokigo, hur kan den se ut?

Samverkan – alla vill uppnå det men få får det att fungera i praktiken. Vad vill en kommun få ut av sin samverkan med Sokigo och vad är Sokigos syn på samverkan?

För att komma vidare i sitt interna kvalitetsarbete kan just samverkan med systemleverantören vara nyckeln. Under detta poddinar lyfter vi framgångsfaktorer och fallgropar tillsammans med Maria Donaldson, utvecklingsledare inom IT och digitalisering på Stadsbyggnadskontoret i Varberg. Maria har lång erfarenhet av samverkan från både leverantörs- och kundperspektivet. Varberg och Sokigo har nyligen landat i en överenskommelse kring samarbetsformer och vi lyssnar in med Maria vad Varberg vill få ut av samverkansarbetet och hur de interna diskussionerna gick.

Som systemleverantör stöter vi ofta på olika former av kravställd samverkan i upphandlingar. Om Sokigos erfarenheter kring olika samverkansvarianter kommer affärsansvarig Magnus Linzander att berätta.

Är du nyfiken på vilka möjligheter som finns och vad ni bör tänka på och vad ni kan få ut av ett tydligt samverkansåtagande ska du bänka dig under 45 minuter!

Fredag den 1 december kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Versionspoddinar 2023.2 med Anna och Sara

Kan Anna och Sara följa upp vårens succé med ytterligare ett fullmatat versionpoddinar? Givetvis!

Som vanligt blir det en gedigen genomgång av nyheterna i version 2023.2. Vilka är nyheterna? Du får ge dig till tåls till den 1:e december för att se och höra duon berätta hur Sokigo hela tiden flyttar fram gränsen för vad ett modernt verksamhetsstöd ska leverera.

Boka redan nu in detta datum så du inte missar höstens versionslansering. Sitt gärna tillsammans så du och dina kollegor kan diskutera nyheterna efter poddinaret och hur de bäst implementeras i ert dagliga arbetet.

Varmt välkommen!

Fredag den 15 december kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Julpoddinar med Micke och Mange

Tillsammans med Micke och Mange summerar vi traditionsenligt höstterminen. Vad har kommunerna hittat på, vad har vi på Sokigo ställt till med och vad händer under våren?

Vi lyfter alla de som hjälpt till och hängt med på våra förehavanden, avslöjar vilka som är nya i Nova-familjen samt diskuterar både nuvarande och kommande trender/krav. Som vanligt blir det gäster och tävlingar med fina priser (tävlingen är bara för de som tittar live!).

Du och kollegorna är välkomna på ett digitalt glöggmys tillsammans med oss i Byggänget på Sokigo

Vid frågor, kontakta gärna: