Likt värmen återvänder poddinaren!

Vi vill bjuda in till en energiboost i form av de uppskattade poddinarens återkomst. Denna omgång blir det en serie på tre plus ett avsnitt där vi berör ämnen med bred variation. Läs mer och anmäl dig till respektive poddinar nedan!

Fredag den 20 maj kl. 13:00-13:45

Klicka här för att anmäla dig

Parter och kontakter, har vi ordning på dessa?

En vanlig utmaning är att registret innehåller inkonsekvent data. Under 45 minuter reder vi ut fallgroparna och lyfter möjligheterna till att skapa ordning. Vi kikar på vad som är bra att tänka på kring hanteringen av parter och kontakter för anläggningar och ärenden samt hur inkonsekvenser och ofullständiga uppgifter identifieras.

Allt detta kopplar vi till hur denna data i förlängningen kan nyttjas för att till exempel automatisera sin handläggning och användandet av e-tjänster

Tillsammans med Ecos produktägare Lars Holgersson vänder och vrider vi på begreppen kring partshantering och underhåll av kontakter.

Poddinaret riktar sig till alla användare av Ecos – administratörer, koordinatorer, handläggare, inspektörer – ja, alla!

Fredag den 3 juni kl. 13:00-13:45

Klicka här för att anmäla dig

Automatisering – ”what’s in it for me?”

Det har blivit dags att prata automatisering. Många som följt Sokigos arbete har hört om ”Atom” i olika kontexter och forum. Under detta poddinar pratar vi om vilka möjligheter automatisering av ansökans-, anmälning- och tillsynsprocessen ger. Vad kommer det att betyda för den enskilde medarbetaren och vad betyder det för medborgare och verksamhetsutövare?

Vad ska en organisation som vill starta upp arbetet med att automatisera sina processer tänka på? Är det bäst att slå på stort direkt med många regler eller starta i mindre skala och fokusera på några få? Vilka är erfarenheterna från byggsidan? Tillsammans med Lars ”Ecos” Holgersson och Malin Gunnarsson, verksamhetsutvecklare på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Laholm, riktar vi strålkastaren mot automatisering.

Fredag den 6 maj kl. 13:00-13:45

Klicka här för att ta del av inspelningen

Nyttan i sammanträdesfunktionaliteten

Vi inleder med en diskussion kring en av Ecos mindre kända stjärnor – sammanträdesfunktionen. Vad är bra att tänka på för att komma igång och hur kan rutiner optimeras för att få ut så mycket som möjligt av funktionen?

Vi pratar med Ecos gurun Johan Foglander och Sokigos Johan Ekelund. Johan Ekelund är en fena på dokument- och ärendehantering och jobbar med ett system som heter Evolution. Tillsammans lägger vi fullt fokus vid vilka rutiner som bör sättas upp för att ge nämndsekreterare och mötesdeltagare de bästa förutsättningarna.

Är sammanträdesfunktionen ny för dig? Går förvaltningen och funderar på att komma igång eller är ni igång men vill komma vidare? Då är det här poddinaret för dig och kollegerna! Även du som är generellt intresserad av att förbättra rutiner och vill få en större förståelse för systemet är varmt välkommen.

+1 Reflektioner och framtidsspaningar

Under seriens avslutande poddinar reflekterar vi kring vad vi lärt oss under tidigare tillfällen. Vi kommer även att lyfta frågor som uppkommit och diskutera vad vi har att vänta framöver. En inbjudan till detta tillfälle skickas ut senare i vår, så håll utkik i din inkorg!

Anmäl dig senast dagen före respektive poddinar.

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna:

Affärsansvarig Jan Sjöbrand, jan.sjobrand@sokigo.com eller telefon 08-20 47 90
Produktägare Lars Holgersson, lars.holgersson@sokigo.com eller telefon 08-404 31 70

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor, kontakta gärna: