Ecos poddinar – djupdykningar i digitaliseringens möjligheter!

Vill du kickstarta hösten med inspiration och kunskapsutbyte? Häng med på våra poddinar där vi, utifrån olika intressanta ämnen, tar oss an den digitaliserade miljö- och hälsoskyddsverksamheten. Vi bjuder på diskussioner med gäster och konkreta tips för olika digitala processer. Läs mer och anmäl dig till respektive poddinar nedan.

Fredag den 1 oktober kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig!

E-tjänster – nycklarna för ett lyckat införande

Hur genomförs ett införande effektivt och smidigt från start till mål? Poddinaret gästas av Elin Nordin, strateg/förvaltningsledare hos Norrköpings kommun, som berättar om sina erfarenheter. Vi pratar om förberedelser samt det interna arbetet innan, under och efter införandet.

Är din kommun på gång att införa e-tjänster, eller är ni kanske mitt i arbetet? Under 45 minuter kommer du att få tips och trix kring framgångsfaktorer, fallgropar och vad som är bra tänka på. För dig som jobbar på en förvaltning där e-tjänster redan är på plats erbjuder poddinaret chansen att se saker ur ett annat perspektiv.

Fredag den 15 oktober kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig!

Maximera nyttan av automatiserade faktureringsrutiner

Att kombinera Ecos med ekonomikoppling gör det möjligt att automatisera verksamhetens faktureringsrutiner. Vi diskuterar hur du får ut det bästa och mesta av automatiseringen.

Få saker sparar så mycket administrativ tid som en ekonomikoppling. Har du debiteringen som en av dina arbetsuppgifter och kanske ekonomikontoret som kontaktyta? Varmt välkommen till detta poddinar! Bjud med din chef och kollegorna från ekonomikontoret så ökar ni förståelsen för varandras arbete.

Fredag den 29 oktober kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig!

Förberedelserna som ger en bättre arkivering

Information blir en allt viktigare tillgång i de flesta organisationer, något som bidragit till att e-arkiv blivit alltmer aktuellt för många kommuner. Därför ägnar vi detta tillfälle åt att reflektera kring vad som är viktigt att tänka på och vilka förberedelser som krävs inför arkivering. Denna gång har vi med oss Fredrik Samson från IdaInfront, vårt arkiv-rutinerade systerbolag som levererat e-arkiv till många kommuner och statliga myndigheter.

Du som sedan första dagen på kommunen har hört om arkivering i allmänhet och e-arkivering i synnerhet – välkommen att delta under dessa 45 minuter. Varför inte passa på att bjuda med kolleger, chefer och kommunarkivarien? Arkivering är ett stort och komplext område som kräver såväl samarbete som samsyn.

Fredag den 12 november kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig!

Effekter i e-tjänsternas spår

Det har gått några år sedan Norrtälje kommun valde att införa e-tjänster i sin verksamhet. Nu undrar vi såklart vilken nytta kommunens personal och medborgare har upplevt efter förändringen? Vi diskuterar resultat och konsekvenser tillsammans med Louise Svensson-Grape från Norrtälje kommun.

Oavsett om din kommun har haft e-tjänster sedan länge eller om ni står i startgroparna är detta ett poddinar för dig! Utvecklingen är ständig och just därför lyfter vi blicken mot horisonten. Vad finns där och hur tar vi oss dit?

Anmäl dig senast dagen före respektive poddinar.

Kontakta marknad@sokigo.com vid frågor om anmälan.

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna:

Affärsansvarig Jan Sjöbrand, jan.sjobrand@sokigo.com eller telefon 08-20 47 90

Välkommen med din anmälan!