Bygg upp din fredag med Nova!

Med tre roliga tillfällen och engagemang från cirka 300 deltagare i ryggen laddar vi nu upp för del 2 av vårens poddinar-serie.

Likt möjligheterna med Nova är antalet ämnen inom digitalisering och verksamhetsutveckling otaliga. Under fem fredagar får du chansen att smygstarta helgen med oss när vi tar oss an några väl valda områden!

Ta del av diskussioner, demos och inte minst våra gästers erfarenhet!

Fredag den 16e april kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Organisationsförändring – modeord eller något märkbart för de sökande?

Att införa Nova hos en förvaltning kommer att påverka organisationen. Vi träffar Henrik Pettersson, verksamhetsutvecklare på Byggavdelningen i Göteborgs Stad.

Vi kommer resonera kring utmaningarna med att den administrativa bördan minskar. Göteborg är en stor organisation, skiljer det sig från en mindre? Givetvis JA, men hur? Kan Göteborg lära av mindre organisationer? Vilka delar av Nova nyttjar Göteborg?

Vi berör tid, pengar och känslor samt vilka fortsatta utvecklingsprojekt Henrik ser framför sig.

Fredag den 23e april kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Att gå från 0 till 100 på fyra månader

Vi träffar Michael Andersson, verksamhetsutvecklare, på Stadsbyggnadsförvaltningen i Mölndals Stad. Michael var Mölndals projektledare för införandet av Nova och är nu systemansvarig på förvaltningen.

Under 45 minuter kommer vi att prata kring Mölndals förberedelser, det interna arbetet innan, under och efter införandet samt vilka Michaels tips är till andra som vill ta nästa steg i sin utvecklingsprocess.

Poddinaret riktar sig till dig som är nyfiken på hur du och din organisation kommer vidare i er verksamhetsutveckling, oavsett vilken nivå ni känner att ni befinner er på (papperslösa/digitala/e-tjänster) och oavsett vilken lösning/system och leverantör ni har idag.

Fredag den 30e april kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Standarddrift? Kan alla ha samma diarieplan?

Sokigos rekommendation till nya Nova-kommuner är att välja Standarddriften. Undantagslöst möts detta av mer eller mindre höjda ögonbryn, vilka ganska snabbt sänks till sin vanliga position efter att vi beskrivit fördelarna och möjligheterna.

Med oss under detta poddinar har vi vår egen Linda Haak och Malin Gunnarsson, nytillträdd verksamhetsutvecklare i Laholm. Tillsammans kommer vi att diskutera varför Sokigo förespråkar standarddrift, vad konsekvenserna blir för införandet och i det fortsatta arbetet. Malin berättar om varför Laholm, som använt ByggR i många år, valde standardriften nu när införandet av Nova dragit i gång.

Fredag den 7e maj kl. 11:00-11:45

Klicka här för att anmäla dig

Vi har Nova, vad gör vi nu?

I skrivande stund kan vi stoltsera med, och ni vara glada för och nyfikna på, ca 50 Nova-kommuner. Det vill säga kommuner som har MinutBygg, Atom, Visuell styrning och ByggR i en unik lösning.

Många har byggt massor av bra regler, satt upp smarta tavlor och hittar hela tiden nya möjligheter. Vissa har precis kommit i gång och kämpar kanske med att få tiden att räcka till för att omsätta all inspiration från poddinar till verklighet på hemmaplan. För dig som är nyfiken på, de i princip oändliga möjligheterna med Nova, har vi med oss Sokigos egen Henrik Nordström. Henrik har ett förflutet i Simrishamn som systemförvaltare och byggnadsinspektör och har nu, till vår omåttliga glädje, valt att mönstra på Sokigo-skutan.

Henrik presenterar flera olika möjligheter att sätta ihop regler och dashboards, peppar dig att våga utmana dig själv och visar några av sina egna favoriter. Allt med syfte att hjälpa dig och din kommun att bli effektivare och mer transparenta både internt och externt genom kommunikation, statistik och handläggning.

Anmäl dig senast dagen före respektive poddinar.

Kontakta marknad@sokigo.com vid frågor om anmälan.

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna:

Produktstrateg Christophe Poncin, christophe.poncin@sokigo.com eller telefon 08-404 31 91
Affärsansvarig Mikael Rosenberg, mikael.rosenberg@sokigo.com eller telefon 08-470 75 11
Affärsansvarig Magnus Linzander, magnus.linzander@sokigo.com eller telefon 08-562 344 51

Välkommen med din anmälan!