Äntligen – ny säsong med fullspäckade poddinar!

Efter att ha utvärderat höstens aktiviteter ser vi nu fram emot vårens nya poddinar-serie. Det blir en blandning av ämnen där fokus kommer ligga på arbetet i våra lösningar.

Ett önskemål från många är att vi ska ha med kunder som gäster i våra poddinar, vilket också är vårt mål! Vi kommer även fortsätta med våra framåtblickande poddinar där vi spanar kring trender och tecken i tiden. Att vara öppna och transparenta kring hur vi resonerar är också något som visat sig uppskattas av många, både befintliga och framtida kunder.

Läs mer och anmäl dig till respektive poddinar nedan!

 • Ingen installation på hemmaplan!
 • Fredag 21 april kl. 11:00-11:45

  Varför lägga sin lösning i drift hos Sokigo och vad innebär det egentligen? Vi pratar med Daniel Katzman, förvaltningsledare på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Västerås stad. Daniel delar med sig av sina erfarenheter gällande Ecos som driftad lösning och vilka effekter Västerås stad har fått i och med detta. Vi får framförallt veta vilka anledningarna var till att beslutet om extern drift fattades. Vilka problem ville Västerås lösa, vilka utmaningar fanns och vilka var inblandade i processen?

  Är du nyfiken på hur framtidens installationer ser ut och vad det betyder för användare, IT-avdelningar och förvaltningen? Då är detta poddinaret för dig!
 • Klicka här för att anmäla dig
 • Från ByggR till Nova, så kan det gå till!
 • Fredag 5 maj kl. 11:00-11:45

  Att lämna det kända för det okända är inget någon gör med lätthet. Ändå har många gjort just detta under de senaste åren, det vill säga gått från ett traditionellt ärendehanteringssystem till en automatiserad och processtyrd lösning.

  Vi har förmånen att sitta ner med Kristoffer Brorsson, för närvarande bygglovschef i Köpings kommun. Kristoffer var med under Arbogas och Kungsörs (VMMF) införande av Nova och nu hjälper han, tillsammans med kollegor, till under Köpings övergång från ByggR till användandet av Atom, tavlor och e-tjänster. Tillsammans med Sokigos Linda Haak diskuterar vi vägen, målet och allt däremellan. Vilka var förutsättningarna, hur gick snacket och vad säger medarbetarna och kommuninvånarna?

  Är resan inte påbörjad ännu, eller vill du ha inspiration för att jobba vidare eller kanske få bekräftat att din kommun är på rätt väg? Oavsett vad så är du och dina kollegor välkomna att delta!
 • Klicka här för att anmäla dig
 • Handläggning i Nova, så gör Varberg
 • Fredag 26 maj kl. 11:00-11:45

  Kommuner som är i gång med Nova ser väldigt sällan skymten av ByggR, slipper oroa sig för tidsfrister och för att missa något viktigt. Vi tar oss över gatan från ett av Sokigos minsta kontor till stadsbyggnadskontoret i Varberg där vi träffar Margareth Johansen, byggnadsadministratör, och Liza Nilsson, bygglovhandläggare. Båda har suttit med händerna i införandesyltburken av Nova och ser nu resultatet av arbetet de lagt ner, tillsammans med ett starkt team, i workshops, regel- och tavelbyggande samt rutinskrivande. Det blir ett samtal kring hur stadsbyggnadskontoret tog sig an uppgiften att byta system och leverantör samtidigt som de förändrade sitt arbetssätt till att nu handlägga i Nova!

  Oavsett om du tillhör en ByggR-kommun, Nova-kommun eller mittemellan, alternativt ingen Sokigo-kommun alls, är detta poddinaret för dig! Vi bjuder på ett öppet och ärligt samtal som kommer inspirera och ifrågasätta gamla sanningar. Varmt välkomna!
 • Klicka här för att anmäla dig
 • Nyheter i Nova 2023.1
 • Fredag 9 juni kl. 11:00-11:45

  Ny version, och inte vilken version som helst – Nova 2023.1 är en riktig kioskvältare! Vi väljer att inte ändra ett vinnande koncept utan träffar återigen Sokigos Anna Tell, produktägare för Nova och kollegan Sara Norgren, kravanalytiker (med förflutet i Stockholms stad).

  Förutom att visa all ny funktionalitet och hur du nyttjar den, kommer vi också att berätta om arbetet bakom. Hur har funktionaliteten kommit till och hur har diskussionerna låtit bakom kulisserna?

  Vill du ta del av nyheterna och kanske få några aha-upplevelser samt när den nya versionen finns tillgänglig? Då är detta poddinaret för dig! Ta med kollegorna på en tidig lunch i konferensrummet för att titta och lyssna tillsammans!


 • Klicka här för att anmäla dig
 • Sommarpoddinar med Micke och Mange
 • Fredag 16 juni kl. 11:00-11:45

  Vi rundar av säsongen med ett lättsamt men matnyttigt samtal under detta studiosända poddinar. Det blir som vanligt en återblick över vårens aktiviteter och reflektioner över tiden vi befinner oss i. Micke och Mange bjuder på framtidsspaningar, Sokigo-nyheter, samtal med kollegor och hemlig gäst.

  Ta med kollegorna, duka upp lunchen tillsammans och lyssna på vad som hänt runt om i Sverige. Det blir ett öppet samtal om Nova, vägen framåt och vad som händer till hösten. • Klicka här för att anmäla dig

Anmäl dig senast dagen före respektive poddinar.

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna: