Nya Gata 3.0 fungerar bra i verksamheten!

Anders Svärdh jobbar sedan många år med gatufrågor inom kommunen. En av hans uppgifter är att ajourhålla vägarna och hålla stenkoll på data kopplat till vägnätet.

Tack vare det gedigna arbetet han lagt ner har Karlstad kommun nu en uppdaterad vägdatabas. Från den kan de enkelt plocka ut uppgifter och planera för framtida jobb: asfaltering, snöröjning, saltning etc.

-Statistikdelen i nya Gata 3.0 gör verkligen sitt jobb. Den gör att jag enkelt ser hur stora mängder asfalt som behövs eller hur jag ska planera för nya beläggningar, säger Anders.

I nedanstående bild har Anders tagit ut underlag för hur mycket yta som saltas i en viss stadsdel. Driftledaren tyckte att det gick åt alldeles för mycket salt.

 

Ovärderligt för att räkna och planera
Att bedöma skicket på vägar är en av tjänsterna konsultfirman WSP erbjuder. I deras jobb har systemet Gata blivit en framgångsfaktor gentemot Karlstad kommun. I deras uppdrag så betygsätter de vägarna från 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är nyskick. Denna information importeras sedan i Gata och blir användbar för vidare bearbetning för Karlstads kommun.

Ett perfekt underlag för entreprenören
När Anders åker ut i fält och kontrollerar WSP:s betygsättning kan han exportera ut de sämsta vägarna från Gata. Han ser i den inbyggda kartan precis var vägarna finns och exakt var på vägarna det är dålig kvalitet.

Det är så bra att kunna visa entreprenören direkt i kartan. Jag pekar och visar på olika ytor. På så vis så har entreprenaden ett bra underlag som han sedan kan räkna och planera utifrån, säger Anders.

 

Kontakta oss så berättar vi mer!
Produktägare Daniel Mattsson telefon 0250-308 89
Säljare Aris Kolovos telefon 031-339 47 42