Nova – införanden, utmaningar och framtid

Efter att ha arrangerat ett antal webinar under april och maj vill vi nu återigen ”träffa” dig och dina kollegor. Denna gång i form av poddinar där vi kommer diskutera de olika delarna i Nova med representanter från kommuner som nyttjar lösningarna. Det blir öppet och rakt på sak.

Vi har bjudit in personer som utmanar oss för att höja ribban på samtalet kring införande, utmaningar och framtid. Vi kommer även passa på att prata med våra verksamhetskonsulter som jobbar med införanden varje dag. Anmäl dig gärna till ett eller flera av poddinaren nedan.

Nova och Visuell Styrning, gäst Emma Ödeen, Östersunds kommun
29 maj kl. 13:30 – 14:30
Hur fungerar Nova och Visuell styrning i praktiken? Se handläggningens alla delprocesser och hur de kan implementeras i din kommun.

Vi kommer att ha med oss Emma Ödeen från Östersunds kommun för att prata implementation, funktion och vardag. Vi kikar på dashboards och pratar om hur de påverkar den dagliga verksamheten.

Nova och Atom, gäst Malin Bengtsson, Helsingborg Stad
1 juni kl.10:30 – 11:30
Har Atom en tillsvidareanställning hos Helsingborg? Vi pratar med Malin Bengtsson som varit med och ”anställt” Atom. Vilka var kompetenskraven, vilka förväntningar hade kollegorna, vad blev utfallet och framförallt, hur kom de dit?

Vi kommer få flera praktiska exempel på regler och hur de kom till. Hur har det påverkat Helsingborgs sätt att arbeta och deras relation till sina sökande?

Beslutsfattande, gäst Linda Haak, Sokigo
3 juni kl. 10:30 – 11:30
Beslutsfattande tillsammans med Nova betyder egentligen ”beslutsfattande tillsammans med Atom, Visuell styrning och ByggR”. Vi pratar om de nya möjligheterna att förenkla beslutsprocessen utan att ge avkall på kommunens eller den sökandes trygghet. Vi diskuterar hur förvaltningen, med hjälp av Novas olika delar, blir tillmötesgående, tillgänglig och tydlig i sitt agerande.

Linda Haak, en av Sokigos verksamhetskonsulter med rötter i ”Sveriges närmaste stad”, berättar om vilka utmaningar som kan tänkas följa när ett nytt handhavande av besluten ska implementeras och vilka effekterna blir.

Nova och digitalisering, gäst Robert Törne, Sokigo
5 juni kl. 13:30 – 14:30
Digitalisering. Alla pratar om det, men vad betyder det när vi på Sokigo pratar om digitalisering?

Som avslutande poddinar vill vi knyta ihop säcken kring innehållet från vårens tidigare genomförda webinar och inspirera dig att lyfta diskussioner inom din kommun. Vi kommer tipsa om hur du kan öppna upp för diskussion, hjälpa dig identifiera hinder i den egna organisationen och tala om tidshorisonter. Vi kommer givetvis visa hur vi kan hjälpa till och hur Nova kan passa in i din kommuns digitaliseringsresa och vidareutveckling.

Klicka här för att anmäla dig!

Vid frågor kontakta gärna:
Christophe Poncin, christophe.poncin@sokigo.com, 08-404 31 91
Magnus Linzander, magnus.linzander@sokigo.com, 073-321 37 32
Mikael Rosenberg, mikael.rosenberg@sokigo.com, 073-679 10 62.

Varmt välkommen med din anmälan!