MAPINFO PRO ADVANCED

MapInfo Pro finns i två kraftfulla 64-bitars utgåvor, där tillägget MapInfo Pro Advanced introducerar enastående funktioner för bearbetning och visualisering av raster– och rutnätsdata. Samtidigt introduceras ett nytt innovativt filformat kallat MRR, multi resolution raster, som medger lagring och delning av data som kombinerar raster med olika upplösning, flera variabler och multispektrala data i en och samma fil.

Läs mer

För vem?
För dig som analyserar världen via olika raster- och griddata. MapInfo Pro Advanced gör det möjligt för GIS-analytiker och expertanvändare att analysera enorma datamängder, identifiera problemområden för att förbättra tjänster/produktion och hitta dåligt utnyttjade marknader för ökad lönsamheten.

Användare inom försäkrings- och myndighetssektorn kan utnyttja höjdmodeller för att noggrant analysera översvämningsrisk, med mera. Eller om du enkelt vill skapa fantastiska rasterkartor med bättre visualisering och kapacitet.

Varför MapInfo Pro Advanced
Med tillägget MapInfo Pro Advanced får du inte bara kraften i ett ledande kart och GIS-verktyg, utan också magisk och unik kraft för dig som analyserar rasterdata i stora mängder. Multi Resolution Raster – MapInfo Pro Advanced introducerar ett innovativt format som fått namnet Multi Resolution Raster (MRR). Detta format möjliggör otroligt snabb bearbetning, visualisering och analys av högupplösta rutnätsdata, även på global nivå. Med MapInfo Pro Advanced kan du skapa och underhålla MRR-filer.

Att använda MapInfo Pro Advanced
Det ska vara enkelt att vara proffs. Kan du MapInfo Pro och/eller har grundbegreppen inom rasteranalys är du igång på minuter.

Du kan förbättra alla typ av raster som du läser in och importerar. Genom effektiv återsampling kommer du kunna se ett bättre resultat. Med hill-shading får du en extra dimension för att belysa höjdskillnader och annat.

Skapa ett MRR-raster bestående av dina olika källor. Det kan vara raster av olika format och upplösning. MRR ger dig en samlad karta och gör det snabbt och mycket lagringseffektivt. Skapa avancerade analyser med verktyg för punkt-, region- och linjestatistik. Skapa profilvyer med lutning och kurvatur och använd ”Viewshed” för avancerad siktanalys.

Du kan även skapa rasterdata genom att arbeta med interpolation av punktmoln. Genom att läsa in och använda exempelvis LIDAR och LAS data kan du mycket snabbt skapa nya raster och analyser.

Väx vidare!
Du kan alltid höra av dig och du vill ha hjälp med analyser, utbilda dig eller hur du kan effektivisera ditt arbete med MapInfo Pro Advanced.
Genom innovation, teknisk spetskompetens och i nära relation med våra kunder skapar vi på Sokigo långsiktiga relationer. Vi är experter på GIS och mobilitet och vi älskar att höra på era utmaningar i Er verksamhet. Hör av er!

Print Friendly, PDF & Email
KONTAKT
Bild på Magnus Jansson
Affärsansvarig

Magnus Jansson

Telefon 0950-236 39
Mail magnus.jansson@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 14 november, 2018.