Krönika: Kan det du gör i dag ta dig dit du vill vara imorgon?

Jag ställer mig ofta den frågan, både privat och i jobbsammanhang. Tillsammans med mina kunder och kollegor kämpar jag för att driva digitalisering, varje dag. Precis som det berömda citatet: ”Vi kan inte bygga Rom på en dag. Men vi kan göra något varje dag för att nå våra mål”.

Mitt jobb är väldigt nischat till kommunal verksamhet, med fokus på att digitalisera processer med hjälp av IT och därmed förenkla vardagen för människan. Jag samlar de bästa lyckade exemplen jag lär mig från mina kunder och lyfter upp dem, i hopp om att sprida dem vidare.

Den här gången vill jag fokusera på Falkenberg kommuns lyckade exempel med Skolstart. En e-tjänst som ersätter tio pappersblanketter, lyssna på det, tio pappersblanketter!

Det sparar in tid för medborgaren
En tvåbarnsförälder fyller varje år i tjugo pappersblanketter. Det innebär risk för att en handläggare måste kontakta föräldern och be om kompletterande uppgifter, påminna om att skicka in blanketter och mycket mer.

Skolstart omvandlar tio pappersblanketter till en e-tjänst. Skolstart för-i-fyller information om den sökande, hämtar information från tidigare ansökningar och ser till att det levereras in till skolan tryggt och säkert, utan att trilla ur en liten persons ryggsäck på väg till skolan.

Kontakta mig om du vill veta mer om hur du kan förenkla livet för era medborgare

Carolina Röhrl

carolina.rohrl@sokigo.com

08-470 75 04