KARTSMART FÖR MAPINFO

Med KartSmart för MapInfo Pro får du en mobil karttjänst i ditt fältarbete. Ladda upp dina kartor i KartSmart-molnet och i nästa stund ser du dem i din eller dina kollegors mobil. Använd verktygen i appen för att mäta, rita och skissa. Ladda sedan ner resultaten till din MapInfo Pro-klient.

Som kund kan du ha ett årligt abonnemang på din licens av KartSmart för MapInfo Pro. Detta ingår:

  • 1 licens Publisher for MapInfo (programtillägg i MapInfo)
  • 1 licens KartSmart app, för iOS eller Android
  • 1 licens KartSmart Webb
  • 1 licens Pixel2Pica for MapInfo (programtillägg i MapInfo)

Det ingår 150 Mb lagringsutrymme för kartor (MapInfodata) i molnet. Behöver du mer kan addera mer. Licensen/inloggningen är personlig.

Är ni flera fältanvändare i din organisation men klarar er med en MapInfo miljö? Välj då vårt KartSmart för MapInfo 5-pack för 7.500 kr/år. Då får du 1 licens av programtilläggen för MapInfo och 5 användarlicenser på KartSmart app och Webb. Dessutom får du ett gemensamt lagringsutrymme på 5*150 Mb.

Print Friendly, PDF & Email

Här är möjligheterna med KartSmart för MapInfo

Med programtillägget Publisher för MapInfo Pro 64/32 väljer du en eller delar av en karta eller skikt som du vill kunna visa i KartSmart appen eller på webben. Välj Publicera. En kopia av din karta skickas nu upp till molnet för användning i KartSmart.

Kartan i mobilen och på webben

Dina publicerade kartor blir direkt tillgängliga i KartSmart appen och på din KartSmart webbsida. Du ser din karta som ett sammanslaget skikt och kan välja lagerordning, opacitet mellan dina kartskikt. med följer också de attribut som fanns i TAB-filerna. Du har alltid Googles eller Apples olika kartor i bakgrunden om du vill. Kartorna lagras i MapInfo format i molnet – men konsumeras som WMS-tiles i KartSmart klienterna.

Mäta, rita och inventera i appen

En av de klienter du får tillgång till är KartSmart-appen för iOS eller Android. Appen ger dig möjlighet att förutom se dina MapInfo kartor, även skapa egna skikt och där rita punkter, linjer och ytor, mäta, spåra med enkel attributsättning – allt med GPS eller direkt på skärmen. Du kan också i förväg spara undan kartor off-line, om du misstänker att du kommer sakna uppkoppling ute i fält.

 

Importera, exportera och dela på webben

En annan klient är KartSmart Webb. Du kan alltid logga in i vilken webbläsare som helst och se dina kartor. Här kan dessutom importera och exportera (egna, ej från mapInfo) kartskikt till din användarprofil. Välj mellan SHP, TAB eller KML som filformat. precis som i Publisher-modulen i MapInfo Pro kan du också här hantera delningar till kollegor och annat. En licens KartSmart ger möjlighet att köra på 2 device inloggade samtidigt, tex en mobil och en webbinloggning.

Ladda ner fältdata till MapInfo

Alla kartskikt du själv skapat via appen kan hämtas ner från molnet till din MapInfomiljö som TAB-filer. Via Publisher tillägget i MapInfo ser och väljer du vad som ska laddas ner för vidare bearbetning i sin GIS-miljö. Här kan du liksom i KartSmart Webb administrera och dela kartor med mera

KONTAKT
Bild på Magnus Jansson
Affärsansvarig

Magnus Jansson

Telefon 0950-236 39
Mail magnus.jansson@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 14 november, 2018.