”Hackathon” resulterade i e-tjänst för Attefallshus

Utvecklare från Sokigo och Abou deltog under ett dygn i ett hackathon*, vilket resulterade i en ny e-tjänst för Attefallshus.

*Ett hackathon är ett evenemang där programmerare inspireras av varandra och skapar nya saker. De gör vad de vill och hur de vill, vanligtvis under 24 timmar eller en helg.

 

Så här används e-tjänsten: Man anger en fastighet där man vill sätta upp sitt Attefallshus. En karta kommer upp och i den visas med grönt den del av fastigheten där huset kan placeras. Detta med hänsyn till tomtgräns, befintliga byggnader med mera. Det går inte att placera huset utanför det grönmarkerade området. När alla uppgifter är ifyllda skickar man sin anmälan vidare till ByggR för fortsatt hantering.

 

Den här tjänsten är byggd utifrån Abous plattform Automaten, som hämtar information från Sokigos system för grunddata och hantering. I sin nuvarande utformning är e-tjänsten en prototyp. Sokigo och Abou ser dock positivt på att vidareutveckla och förpacka den till en färdig lösning.

 

Vill du veta mer om Sokigos och Abous hackathon eller om e-tjänsten? Kontakta Pär Gillander, Affärsområdeschef på Sokigo.

Ritning över byggområde