Guldgruva för digitala tjänster

Vi ser en framtid där medborgarna gör mer och mer själva via e-tjänster och där handläggare slipper pappershantering. Vi har oändliga möjligheter framför oss. Men för att nå dit krävs öppna data och fler mobila medborgartjänster.

Webbapp som ger mig koll
En situation kan se ut så här: Jag planerar en flytt nästa vecka och utanför min fastighet står just nu en stor container. Jag oroar mig över hur länge den ska stå där, om jag kan komma nära med lastbil under flytten. En rätt så relevant tillgänglighetsfråga. Med en webbapp som ger mig information i realtid och som är knuten till vägnätet skulle jag ha full koll på läget.

Jag vill ha svar nu
Så här skulle en smart tjänst för felanmälningar kunna fungera: På min gata är gatubelysningen trasig och jag vill anmäla det. Jag går in i kommunens webbapp och min mobil känner direkt av var jag är. Jag anmäler den trasiga gatubelysningen och ser samtidigt vilken återkoppling tidigare anmälningar fått. Dessutom ser jag när felet kommer åtgärdas och slipper undra.

Vi hjälper er
Vi på Sokigo hjälper kommuner att skapa digitala fördelar för hela samhället. Genom att se över processer, ta bort tidsödande pappersarbete och skapa smarta lösningar lyfter vi fram användarvänliga tjänster. Det sparar in massor av resurser, leder till ett effektivare arbete och nöjdare medborgare.

Kontakta oss om du vill veta mer:
Monica Lindberg –  produktchef, monica.lindberg@sokigo.com, telefon 08-560 388 50