Ekonom med redovisningsinriktning och IT-intresse

Vill du arbeta på ett framgångsrikt IT-produktbolag med ekonomi och redovisning?
Sokigo är Sveriges största leverantör av systemlösningar för den kommunala marknaden och finns på olika orter i Sverige med ca 140 anställda. Vi förstärker nu ekonomiavdelningen och söker därför en driven ekonom med redovisningsinriktning och stort IT-intresse.

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för ekonomi och lönehantering för flera bolag inom Addnode Group, med placering i fina lokaler i Köping.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en tjänst med stor möjlighet att med din kompetens göra skillnad och vara med och påverka i ett utmanande och utvecklande jobb. Hos oss blir du en del av ett dynamiskt IT-produktbolag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda, och vi satsar på våra medarbetare och deras möjligheter till kompetensutveckling.

Dina framtida arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för ekonomi och lönehantering för flera bolag inom Addnode Group. Som kvalificerad ekonom kommer du att rapportera till Sokigos ekonomichef men även arbeta nära systerbolagens ledning.

Arbetet styrs av koncernens ekonomipolicys samt bolagets verksamhetsbehov utöver bokföringslagen och du ansvarar bland annat för följande löpande uppgifter: budget och prognoser, löpande bokföring, leverantörsfakturor, kundfakturering, bokslut, hantering av nyckeltal och ekonomiska analyser. Du ansvarar också inför myndigheterna avseende rapportering och betalning av samtliga skatter.

Vårt ekonomisystem är Visma Business och vi arbetar främst med Excel och Insikt för analyser. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för system och har goda Excelkunskaper då vi löpande arbetar med att utveckla våra arbetssätt för att få mer automatiserade processer och bättre kunna stödja affärsverksamheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har god förståelse för ekonomiska sammanhang och flöden. För att lyckas i tjänsten/rollen krävs akademisk utbildning inom ekonomi med redovisningsinriktning. Vidare har du god kunskap i Excel. Vi tror också att du har ett stort intresse av system och har förmågan att sätta dig in i dess funktionalitet och använda systemet optimalt. Vi ser att du uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska. Då Addnode Group är en växande koncern som kontinuerligt förvärvar och fusionerar bolag är det meriterande om du har erfarenhet av detta.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är prestigelös och kan arbeta såväl med avancerade som med enklare arbetsuppgifter och samtidigt motiveras av att ha ansvar. Som person bör du trivas med att arbeta i en snabb och föränderlig miljö och passa in i en arbetsgrupp som präglas av flexibilitet, ansvarstagande och god sammanhållning.

Du har också god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter och klarar av att möta täta deadlines samt arbeta efter strikta rapporteringsrutiner. Det är av vikt att du är noggrann, strukturerad och effektiv. Då arbetsbelastning är högre vid bokslut och när budget upprättas är det viktigt att du är flexibel, stresstålig och kan hantera detta.

Intresserad?
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Susanne Paulsson, ekonomichef Sokigo.
Urvalet sker löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 15:e januari 2019.

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ort: Köping
Kontaktuppgifter: susanne.paulsson@sokigo.com, telefon 0730-880966

Om företaget
Sokigo levererar lösningar och tjänster för kommunala och privata aktörer baserad på egen programvara kompletterad med verksamhetsnära tjänster. Genom att ta tillvara på synergierna mellan vårt kommunala och privata erbjudande kan vi erbjuda en unik kompetens och moderna lösningar.

Om Addnode Group
Addnode Group erbjuder verksamhetskritiska IT-lösningar till utvalda marknader inom både privat och offentlig sektor. Vi förvärvar, bygger och utvecklar bolag som levererar IT-lösningar för specifika behov hos våra kunder.

Varje dag använder 500 000 ingenjörer våra system för att utveckla och underhålla produkter, byggnader och anläggningar. 100 000 tjänstemän i offentlig sektor använder våra lösningar för kommunal och statlig förvaltning.