Sokigo överlåter Core till Lunds ProgramArkitekter

Både Lunds ProgramArkitekter och Sokigo är av den uppfattningen att ett system och en produkt mår bäst av att befinna sig i ett företag som har som huvuduppgift och vision att arbeta med ett specifikt kunskapsområde.

Ju mer specifik kompetens och kunskap en leverantör kan ge, ju bättre kundupplevelse.

Sokigo AB och Lunds ProgramArkitekter AB har därför den 17 januari 2018 träffat en överenskommelse som innebär följande:

  • Sokigo överlåter IT-systemet Core IT-stöd för räddningstjänst och därmed sammanhängande tjänster till Lunds ProgramArkitekter.
  • Sokigo kommer att tillhandahålla support för att säkerställa ett problemfritt överlämnande.
  • Sokigo och Lunds ProgramArkitekter kommer att arbeta tillsammans för att genom integration och innovation kunna tillhandahålla marknadens bästa produkter och system för svensk räddningstjänst.

Det är vår åsikt och yttersta förhoppning att Core kommer att få en mycket bra hemvist hos Lunds ProgramArkitekter tillsammans med det engagerade team av duktiga medarbetare som idag jobbar med liknande lösningar inom liknande verksamhet.

Sokigo AB är marknadens ledande leverantör av IT-stöd för den kommunala sektorn, med välkända produkter som t.ex. Ecos, ByggR, FB, Gata, LV, LTF och CSM.

Lunds ProgramArkitekter AB är en betydande leverantör inom sektorn räddningstjänst, som sedan tidigare tillverkar och tillhandahåller IT-systemet Daedalos IT-stöd för räddningstjänst.

Samtliga kunder till Core IT-stöd för räddningstjänst kommer inom kort att bli kontaktade av Lunds ProgramArkitekter och inbjudna till ett möte för diskussion om framtida möjligheter.

Frågor besvaras av:
Monica Lindberg, Sokigo AB, monica.lindberg@sokigo.com, 08-560 388 50
Mats Hessman, Lunds ProgramArkitekter AB, mats@lpa.se, 046-15 90 21

Support
Från och med på torsdag den 1 februari tillhandahåller LPA all first-line-
support som gäller Core med sidoprodukter. Ansvarig för supporten blir
Ola Gustafsson.

Telefonnummer: 0732-24 87 87
mail: support@lpa.se

Sidan uppdaterades den 1 februari, 2018.