Bild från ett bygge

”Användarna är sjukt nöjda”

Webblösningen Platsbesök används av byggnadsinspektörer. Tidigare har det krävts 100 % uppkoppling för att den ska fungera väl. Nu har Sokigos smarta utvecklare byggt om lösningen så att den fungerar även utan uppkoppling.

– Nu får inspektörerna full access till fastigheter och ärendeinformation direkt i plattan, oavsett om de har täckning eller ej, säger produktägaren Anna Tell.

Platsbesök har blivit en succé och kommunerna är supernöjda
– Inget krånglar längre när våra ingenjörer är ute på platsbesök. De har alltid alla handlingar på plats och allt går lätt. Det spar mycket tid för processen, berättar Malin Bengtsson, bygglovsadministratör på Halmstad kommun.

Så fungerar Platsbesök
Innan du ska ut i fält laddar du ner fastigheterna du ska besöka. Du jobbar med objekten, tar foton och dokumenterar. När du återfår täckning hälls dokumentationen över i protokollet och vidare in i ByggR genom en knapptryckning.

Platsbesök bygger på flexibilitet. Du ställer själv in vilka checklistor du vill ha utifrån vad för typ av besök det gäller. När du är klar klickar du på ”Slutför besök” och du har ett färdigt tillsynsprotokoll.

Vill du veta mer?
Hör av dig till Malin Bengtsson, malin.k.bengtsson@halmstad.se eller 073-3442 889. Eller Anna Tell på Sokigo: anna.tell@sokigo.com eller 08-562 533 91