Aktuell information om Focus Detaljplan

Vi ser att det är många som fortfarande inte uppgraderat till Focus Detaljplan 17.1. För er som fortfarande kör äldre versioner av Focus Detaljplan på AutoCAD 2014 är det nu hög tid att planera för uppgradering. Du kan jobba vidare med äldre planprojekt i Focus Detaljplan 17.1 utan problem och får många nya och förbättrade funktioner.

Arbetet pågår nu med nästa version av Focus Detaljplan. Den kommer att innehålla en uppdaterad export till Oracle och SQL Server enligt SIS Standard. Vi har även lagt in en del nya och förbättrade funktioner. Den kommer fortsatt att fungera på AutoCAD 2015 – 2017 men även på AutoCAD 2018.

Den kommer att innehålla revideringarna i Bestämmelsekatalogen där Boverket har utökat med flera formuleringar och även öppnat upp för fler fria formuleringar. De historiska bestämmelserna finns med, vilket underlättar arbetet med digitalisering av äldre planer.

Det är viktigt att du framför dina synpunkter eller frågor på Bestämmelsekatalogen till Boverket, eftersom de kan påverka formuleringarna inför nästa revidering. Vi kommer att följa revideringarna av katalogen och lägga in dem i Focus Detaljplan.

Den nya adressen är registraturen@boverket.se.

Webbkurs med nyheter Focus Detaljplan 17.1
Webbkursen med genomgång av nyheterna och tips på användning är två timmar. Du får en ny uppdaterad kursdokumentation i pdf-format om du tidigare gått grundkurs Focus Detaljplan.

Datum:
• 4 maj kl 13.30 -15.30
• 10 maj kl 13.30 -15.30
• 2 juni kl 10.00 -12.00

Pris för kursen är 1 500 kr för första personen och 800 kr för varje tillkommande person på samma uppkoppling. Anmälan och övriga kontakter inför webbkursen ska ske via en kontaktperson från er.

Grundkurs i Skåne i juni?
Vi undersöker möjligheten att hålla en grundkurs i Focus Detaljplan i Skåne i juni. Intresserad?
Anmäl ditt intresse så snart som möjligt! Se hela vårt kursprogram.
Anmälan och frågor till kurs@sokigo.com eller telefon 08-23 56 00.

Kommunträffen 2017
Vi ses väl på Kommunträffen 2017 den 16 – 17 oktober på Clarion Hotel Arlanda Airport. I år kommer vi att ha extra mycket tid och många intressanta programpunkter på produktträffen för Focus Detaljplan. Inbjudan kommer att skickas ut inom kort, så passa på att boka datumen i din kalender redan nu.

Vi på Sokigo önskar dig en riktigt fin påskhelg och en härlig vår!

Lena, Anna, Niklas, Tony och Joakim.