Vi som jobbar med Skolskjuts vill önska er en riktigt trevlig avkopplande sommar och samtidigt informera lite om vad som händer i höst.

Roger Engefelt går i pension
Roger Engefelt fyller 65 år senare i år och det tänkte han fira genom att gå i pension! Han jobbar sin sista dag på Sokigo den 15 juni och skickar här en avslutande hälsning till er alla.

”Jag har haft förmånen att i över 10 år få jobba med och ansvara för en efterfrågad produkt i ett nära samarbete med er, en mycket engagerad och kunnig användargrupp. Jag är förvissad om att ni även framöver kommer att ha ett bra samarbete med vårt skolskjuts-team utifrån Sokigos ambition att leverera marknadsledande systemlösningar inom skolskjutsområdet. Tack för mig och ett stort tack till er som gjort mitt arbete så stimulerande. /Roger”

Jonas Buud blir ny produktägare
Jonas Buud kommer att ta över produktägarrollen på Skolskjuts och även jobba en del med utbildningar och konsulting. Lena Engberg blir produktägarstöd och kommer att bistå Jonas i allehanda uppgifter. De övriga i teamet, Greger Hellman, ansvarig säljare, Peter Heikki, ansvarig utvecklare, Ulrika Lennartsson, ansvarig projekt/leverans samt Cesar Vargas, ansvarig drift/installation fortsätter i sina roller som tidigare. Till detta finns givetvis även vår supportgrupp.

Årets Skolskjutskonferens på Kommunträffen
Årets Skolskjutskonferens körs på Kommunträffen den 24-25 september, så anmäl dig snarast om du inte redan gjort det! Där träffar du bland andra Jonas, Peter och Greger. Du får du se och lära dig mer om nyheterna i 6.12.10 och träffa kollegor från andra kommuner. Vi utlovar även gott om tid för diskussioner!

Produktnyheter

Inom kort släpper vi version 6.12.10 av Skolskjuts Pro som tagits fram för att bättre möta kraven som GDPR ställer generellt på IT-system och hantering kring personuppgifter. Nyheter i korthet:

  • Anpassningar för GDPR
  • Ny användaröversikt inkl behörighet
  • Spåra elevs uppgifter i systemet
  • Digital signering och stämpling av Elevkort
  • ….och en hel del fixar och förbättringar

Ni har väl inte missat att vi tillhandahåller en e-tjänst för ansökan om Skolskjuts? Kort går det till så att vårdnadshavaren loggar in med e-legitimation i tjänsten, fyller i uppgifterna och Skolskjutshandläggaren ser direkt ansökan i sitt system. När beslut tagits kan vårdnadshavaren ta del av beslutet via samma tjänst.

Kurser
Höstens kursplan är lagd och vi kör Grundkurs i Skolskjuts i vår kurslokal i Sundbyberg den 31/10. Till hösten planerar vi också för webinarier i ämnen ni vill veta mera om, som nyheter i 6.12.10, e-tjänster med mera. Håll ögonen öppna för inbjudan!

Vid frågor kontakta
Greger Hellman – Försäljning, greger.hellman@sokigo.com,026-54 66 47
Jonas Buud – Produktägare, jonas.buud@sokigo.com, 0250-308 80

Vi önskar er nu en riktigt skön sommar!
Skolskjuts-teamet