FOCUS DETALJPLAN

Applikationen Focus Detaljplan fungerar på AutoCAD, AutoCAD Map och AutoCAD Civil. Du kan rita detaljplaner snabbt och enkelt och med systemets geometrikontroll blir det lättare att konstruera gränser. Med hjälp av färdiga symboler, linjer och färgade ytor kan du rita dina illustrationskartor.

Formuleringarna på beteckningar från Boverkets bestämmelsekatalog lägger du enkelt in i kartan. Du sparar tid tack vare att mycket sker automatiskt, t.ex. att skapa planbestämmelser, beräkna arealer och få en bra lagerstruktur.

Du kan enkelt exportera planinformationen till en databas eller andra system enligt SIS Standarden.

Läs mer

För vem?
Focus Detaljplan är för dig som är planhandläggare. Om du behöver ett användarvänligt och effektivt verktyg när du ska rita detaljplaner och illustrationer är Focus Detaljplan för dig.

Varför Focus Detaljplan?
Den stora skillnaden när du ritar och illustrerar med verktyget Focus Detaljplan är att du sparar tid. Detta tack vare all automatik i systemet. Det finns många kontroller som garanterar att kartan blir korrekt ritad. Dessutom kan du exportera planinformationen till den kommunala databasen. Det gör att det blir enklare att sprida den här typen av information till andra verksamheter och system inom kommunen.

Att använda Focus Detaljplan
Verktyget har funktioner som hjälper dig att snabbt rita en karta med hög kvalité. Den inbyggda geometrikontrollen förenklar konstruktionen av gränser och garanterar en korrekt topologi.
Verktyget innehåller färdiga formuleringar för bestämmelser enligt bestämmelsekatalogen från Boverket. Den underlättar digitaliseringen och tolkning av äldre detaljplaner.

I Focus Detaljplan finns automatik som skapar planbestämmelser, beräknar areor och hanterar lager. Planinformationen kan lagras i databaserna Oracle och SQL Server och exporteras till andra system enligt SIS Standarden. Plangränser och ytor kan även exporteras till kmz-format.

Du kan även göra egna anpassningar med Focus Detaljplan, främst när det gäller kartornas utseende. Det är enkelt att göra illustrationer med Focus Detaljplan tack vare alla färdiga symboler, linjer och färgade ytor.

Väx vidare
Under hösten 2019 kommer vi att ta fram officiella vyer för att underlätta spridningen av planinformationen från databasen till andra verksamhetssystem och webbkartan. Vi kommer även att ta fram ett e-tjänstegränssnitt som underlättar skapande av e-tjänster som bygger på planinfo från Focus Detaljplan.

Print Friendly, PDF & Email
Ladda ner (Kräver inloggning)KurssidaGDPR och Focus DetaljplanSupport

TEKNISK INFORMATION FOCUS DETALJPLAN

Aktuell version: Focus Detaljplan 19.2
Systemkrav: PDF

Produktnyheter

  • Se varför så många använder Focus Detaljplan!

    På 10 år har vi fått ca 120 kommuner och 34 privata konsultbolag som dagliga användare och vi är idag störst på marknaden. Framgången har uppnåtts genom hårt arbete och tydlig dialog med våra användare. Vår ambition är att ligga i framk...

  • Sommarhälsning till dig som jobbar med Focus Detaljplan!

    Vi som arbetar med Focus vill önska dig en riktigt fin sommar och en skön ledighet! Samtidigt vill vi tacka alla er som deltog under vårens Sokigo på plats! Så trevligt att träffas och ta del av många intressanta diskussioner. Nedan lite infor...

  • Ny version av Focus Detaljplan klar!

    Vi fortsätter framåt för att effektivisera den digitala samhällsbyggnadsprocessen. Med SIS Standard och stöd för Boverkets senaste bestämmelsekatalog i den nya versionen underlättas ditt arbete. Vi har även kompletterat med nya utökade funk...

Kontakt

Produktägare

Lena Johnsson

Telefon 0221-722 54
Mail lena.johnsson@sokigo.com

Affärsansvarig

Anna Holmberg

Telefon 08 – 560 388 58
Mail anna.holmberg@sokigo.com