CSM

Ett GIS-portal system som förenklar GIS-användningen för hela organisationen.

CSM (Competent Spatial Map) är ett anpassningsbart helhetssystem som vänder sig till organisationer som enkelt vill sprida och tillhandahålla geodata och geodatarelaterade applikationer till alla typer av användare både inom organisationen och till medborgare via publika portallösningar.

Läs mer

För vem?
CSM vänder sig till alla användare inom organisationen med behov att snabbt presentera, söka, analysera och skapa/redigera  integrerad geodata och verksamhetsdata via moderna responsiva webb- och mobila gränssnitt.

För att tillhandahålla geodata för externa partners och medborgare erbjuds också stöd för att skapa  publika portaler, inbäddade webbkartor i webbsidor samt  olika typer av riktade applikationer.

Varför CSM
CSM förenklar hela organisationens GIS-användning och ersätter i stort behovet av traditionella GIS/CAD system med en modern web och mobilbaserad lösning. CSM gör det både enkelt och möjligt att skapa både allmänna och riktade applikationer som stöd för de flesta arbetsprocesser inom organisationen.

Att använda CSM
CSM har mycket omfattande stöd för att administrera, visualisera, analysera , redigera samt integrera både geodata och verksamhetsdata.  CSM kan idag nyttja och kombinera information från de flesta GIS-leverantörerna, databaser och  filer samt olika verksamhetssystem. CSM innehåller ett rikt stöd av funktioner bl.a. AD behörighetssystem, rapporthantering, analys, 3D- visualisering, portalverktyg, redigeringsstöd, Metadata (Inspire/ISO 19115), utskriftshantering, sökningar, skiss och arbetsskissdelning, responsiva web/mobila gränssnitt, office integration, skins, datanedladdning, WMS/WFS tjänster mm.

Ladda ner KurssidaSupport

TEKNISK INFORMATION

Aktuell version: CSM 3.12
Systemkrav: PDF

MODULER
Produktägare

Stefan Hagström

Telefon 031- 760 15 57
Mail stefan.hagstrom@sokigo.com

PRODUKTNYHETER
 • Viktig information kring ISM och CSM

  Vi vill uppmärksamma dig att Lantmäteriet stänger sin tidigare tjänst för visning av ortofoton den 5 september. Vi ber dig därför kontrollera konfiguration i CSM och ISM där dessa tjänster kan användas. Lantmäteriet Geodatasupporten har sk...

 • Nytt under solen för CSM

  I juni gör vi den allra första installationen av produkten CSM 3.12.2. Det känns väldigt spännande! Parallellt uppgraderar vi CSM i ännu större skala. Välkommen att kontakta oss om du vill ha en uppgradering. Under våren har vi byggt upp ett...

 • Bild på gata och hus i Gamla stan.

  Få ut mer av din CSM

  Har du funderat kring att utöka användning av CSM i din organisation? Vi vill gärna uppmärksamma följande moduler som ger utökad användarnytta och användarfrihet, samt ger GIS-desktop stöd i arbetsprocesser. I exempelvis ”Adhoc”-modulen ...

Sidan uppdaterades den 2 oktober, 2017.