Webinar för Focus Detaljplan

Välkommen till kostnadsfritt webinar

Vi visar:

  • Utbyte av planinformation enligt SIS Standarden
  • Digitalisering av äldre planer och lagring i den kommunala databasen

Tid: 27 september kl 13.30 – ca 14:45

Anmälan skickas till kurs@sokigo.com. Om ovanstående datum inte passar eller om du vill diskutera dessa frågor, kontakta lena.johnsson@sokigo.com, tel 0221-722 54.

Nu kan man söka bygglov i mobilen!

Med tjänsten Min sida, kan medborgarna i Helsingborgs stad numera ansöka om bygglov i mobilen och med sin dator. Tjänsten meddelar om hur ärendet går eller om någonting behöver kompletteras, allt helt digitalt. Den tidigare processen var tyngd av pappersarbete vilket skapade onödiga tidstjuvar i både medborgare och handläggares vardag.

Näst på tur är att utveckla Min sida så att skolblanketter kan fyllas i digitalt. Inga fler bortslarvade blanketter eller stressmoment för föräldrar helt enkelt.

Min sida möjliggör vidare utveckling av e-tjänster, inget mer pappersarbete!

 

Vill du veta mer om e-tjänstlösningen Min sida?

Kontakta Maria Lidholm, maria.lidholm@sokigo.com för att få höra mer om hur du kan förenkla vardagen för medborgare och handläggare!

Se möjligheterna med fastighets- och befolkningsdata

Säkerställ att viktiga beslut baseras på rätt typ av data. FB kan användas av hela den kommunala verksamheten, allt från stadsplanering, vård och omsorg till VA-planering. Det finns många fler användningsområden där FB kan hjälpa dig i ditt arbete. Vill du ta del av vilka?

Anmäl dig till ett av höstens kostnadsfria webinar för att få reda på hur just du i din vardag kan ta hjälp av rätt typ av data.

Datum för webinar:
1 oktober 11.00 – 12.00
11 oktober 09.00 – 10.00
16 oktober 13.00 – 14.00

Anmäl dig till:
victor.andersson@sokigo.com
Länk till webinaret skickas ut samma dag.

Frågor?
Joakim Hedlöf, joakim.hedlof@sokigo.com, +46 70-888 76 02
Helen Ekelöf, helen.ekelof@sokigo.com, +46 70-519 31 84

Personuppgiftbiträdesavtal baserat på SKLs avtalsmall

För att underlätta för alla våra kunder har vi tagit fram ett färdigt avtal som helt är baserat på SKLs avtalsmall. Detta gör att vi alla kan arbeta i enlighet med den nya förordningen.
Efter den 25 maj (då den nya dataskyddsförordningen träder i kraft) måste ett relevant personuppgiftbiträdesavtal finnas på plats för att vi ska kunna fortsätta utföra tjänster åt våra kunder.

Här finner ni vårt förslag på personuppgiftbiträdesavtal som är helt baserat på SKLs mall med av oss ifyllda bilagor för att passa det vi erbjuder er som kund.

Avtalsförslaget är ett komplement till de leverans, support och underhållsavtal vi har med er och täcker alla de typer av personuppgifter som vi normalt sett kommer i kontakt med i era system.

Skäl att använda vårt avtalsförslag:

  • Helt baserat på SKLs avtalsmall
  • Täcker alla personuppgifter som Sokigos system hanterar vilket är viktigt då många av våra system hanterar personuppgifter från olika källor
  • Täcker alla underleverantörer Sokigo använder
  • Snabbt förfarande att få avtalet på plats

Om avtalsförslaget som vi länkar till nedan fungerar för er kommun ber vi er korrigera de gulmarkerade fälten, lägga till era kontaktpersoner i bilaga 3 och sedan skriva ut avtalet och underteckna det.

Skanna och e-posta sedan avtalet till oss så returnerar vi det efter det har signerats av vår VD. Vill ni hellre skicka avtalet med traditionell post går det naturligtvis bra.

Har ni frågor om avtalet går det bra att kontakta:
Bo Fredriksson, bo.fredriksson@sokigo.com, 08-560 388 54

Postadress
Sokigo AB
Bo Fredriksson
Löfströms Allé 1B
172 66 Sundbyberg

Sokigos kursschema för hösten finns nu klart!

Är du ny användare av ett system från oss eller vill du få ny kunskap, djupare förståelse av något system? Då kan det vara bra att gå en kurs.

Vi erbjuder såväl grundkurser som fortsättningskurser i våra system. Kurserna hålls oftast på vårt kontor i Sundbyberg.

Vi kan även genomföra kurser ute hos er. Förutsättningar för kurs hos er beror på hur många ni är och var ni finns. Ta kontakt med oss för information och pris.

På vår hemsida kan du läsa mer om kursernas innehåll och datum under hösten.
Många av våra kurser blir snabbt fullbokade så det är bra med anmälan i god tid.
Anmäl dig redan nu för att snabbt komma igång efter sommaren!

Välkommen med din anmälan eller frågor till kurs@sokigo.com.

Ps. Du har väl inte missat att anmäla dig till Kommunträffen? Ds.